Somborci spremni za nastavak

U subotu, od 14:30 časova, na Gradskom stadionu u Somboru, krenuće lopta sa centra, a to će biti najava početka prolećnog dela sezone, u Srpskoj ligi Vojvodina. Radnički 1912 u nastavak takmičenja ulazi sa druge pozicije na tabeli i sa velikim, po mnogim procenama nedostižnim zaostatkom od 11 bodova iza vodeće Mladosti GAT iz Novog Sada. Međutim, Somborci ne razmišljaju u tom smeru, već najavljuju veliku borbu do poslednjeg sudijskog zvižduka. Prva prepreka će im biti Sloboda iz Novih Kozaraca i biće to prilika da se vidi koliko su izabranici trenera Dušana Jevrića spremni za velike izazove.

-Uželeli smo se prvenstvenih utakmica. Pauza je bila duga, pa svi jedva čekamo subotu. Misli su nam okrenute ka Slobodi, našem prvom protivniku. Idemo iz utakmice u utakmicu i u svaku ćemo ući sa istim ambicijama, da osvojimo tri boda, kaže najbolji igrač somborske opštine za 2020. godinu Igor Antunić i dodaje: Niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo krajnjem uspehu niti nas iko meže sprečiti da se pošteno borimo za svaki bod. U nastavak takmičenja ulazimo sa jasnim ciljem i od toga ne odustajemo, a da li ćemo uspeti ostaje da se vidi. U svakom slučaju trudićemo se da damo dodatnu draž prvenstvu za koje mnogi smatraju da je već odlučeno.

Procena je da su igrači Radničkog 1912 dobro odradili pripreme i sada je pred dosta izmenjenim sastavom obaveza da pružaju igre koje će opravdati te tvrdnje.

-Tim je dosta izmenjen i podlmađen. Kroz seriju prijateljskih utakmica pokazali smo određen kvalitet i smatram da smo spremni za duge i naporne prvenstvene okršaje. Malo nam je i sreća bila naklonjena jer smo izbegli povrede pa ćemo moći da nastupimo u najjačem sastavu. Jedino je Lazić zbog kartona van stroja, ali i pored toga smatram da ćemo nastaviti seriju pobeda na domaćem terenu i na taj način sačuvati trenutno drugo mesto na tabeli, poručuje Antunić.

Mladi napadač somborskog trećeligaša zna da se bodovi tokom proleća teško osvajaju i da će zbog činjenice da ispada čak šet ekipa svaka utakmica biti veoma teška.

-Više od pola timova u ligi je ugroženo i biće teško pobeđivati, pogotovo u startu kada su svi fizički spremni i puni elana, ali to daje dodatni motiv. Još da se situacija sa pandemojom stabilizuje i da se na tribine vrate navijači, utisak bi bio mnogo lepši, ali to je nešto na šta se ne može uticati. Cenimo svakog protivnika, pa i subotnju Slobodu koja je u veoma teškom položaju, ali mi imamo obavezu prema klubu, pristalicama Radničkog 1912 i celoj opštini da dostojno prezentujemo somborski fudbal i tako će biti, kategoričan je brzonogi napadač Somboraca i prvi strelac Igor Antunić.