Sastojci:
- 3 pudinga od vanile
- 150 g šećera
- 1 l mleka
- 180 g maslaca ili margarina
- 200 g kisele pavlake
- 250 g keksa
- 500 g jagoda
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
- Malo ulja
Za dekoraciju:
- Jagode
- Mleveni pistaći
Priprema:
Razmutite tri pudinga sa 150 g šećera i malo mleka koje ste uzeli od pripremljenog litra. Ostatak mleka sipajte u šerpu i ostavite da provri. Dodajte razmućen puding i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada je skuvano, sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa lepo sve zajedno umešajte. Dok je još vruće dodajte i kiselu pavlaku.
U većoj posudi izlomiti keks, pa fil preliti preko njega. Dobro izmešati da se lepo rasporedi. Potom iseckati jagode i takođe dodati. Lagano mešati da se sve lepo sjedini. Smesu sipati u kalup prečnika 24 cm.
Lepo poravnati i ostaviti sa strane dok istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i ulje. Topiti na laganoj vatri. Glazuru malo prohladiti, pa preliti preko torte.
Ukrasiti jagodama i pistaćima ili po želji.
Ostavite da se dobro ohladi, najmanje šest sati, a najbolje preko noći.
Prijatno!