fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Gradu Somboru preko 90 miliona dinara za „LIID“ projekte

Gradu Somboru preko 90 miliona dinara za „LIID“ projekte 2

Vladi Republike Srbije, u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Gorana Vesića, gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, potpisao je Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u okviru programa „LIID“. Tome zahvaljujući, u narednom periodu, Sombor će dobiti četiri nove pešačko-biciklističke staze.

„Velika zahvalnost ispred Grada Sombora, građana Sombora. Upravo ovakvi projekti su ono što treba lokalnim samoupravama i drago mi je što je Grad Sombor potpisao Ugovor vredan 90,5 miliona dinara, kroz koji će biti izgrađeno četiri pešačko-biciklističke staze: u Karađorđevoj ulici, Staparski put, 12. vojvođanske udarne brigade i Prvomajski bulevar. Ovakvi projekti su nešto što je nama bilo potrebno da bismo završili celinu izgradnje ovih staza“, rekao je gradonačelnik Sombora i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da realizuje ovakve i slične projekte i ulaže u dalje unapređenje uslova za život svih građana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, ministar Vesić je rekao da je „LIID“ projekat koji čak možda na najbolji način utiče na komfor života građana. Reč je o programu razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja jedinica lokalne samouprave, koji zajednički realizuju resorno ministarstvo, Francuska razvojna agencija i Svetska banka (SB), a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava.

„Veoma je važno što na ovaj način u lokalnim zajednicama promovišemo urbanu mobilnost, biciklističke staze, promovišemo neke vrednosti“, izjavio je Vesić.

Planirano je da u okviru programa „LIID“, do 2028. godine, različiti projekti budu sprovedeni u 145 lokalnih zajednica.

Tagovi:
Pročitajte još: