fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Joga za duh i telo

Praktikovanje joge je odlično za vaš duh i telo. Osim što pronalazite unutrašnji spiritualni balans, ovo su odlične fizičke vežbe. Devojke koje rade jogu su fit, pozitivne i zadovoljne. Pogledajte kako određenim joga pozama možete zategnuti svoje grudi. Izgledajte onako kako želite uz pomoć ove izvanredne veštine.

Poza ratnika

Osetite svoju snagu, proširite i aktivirajte grudni koš. Napravite iskorak, otvorite kukove, zatim podignite ruke u visini ramena, glavu ispravite ka prednjoj šaci uz izdah. Zatim se ponovo uspravite i ponovite vežbu 7 do 10 puta.
 

Poza trougla

Istegnite kičmu i grudni koš i poboljšajte protok krvi. Raširite noge, ispravite ruke u stranu u visini ramena, zatim jednu ruku spuštajte ka stopalu iste strane. Neka vam pogled bude ka prstima druge ruke. Uspravite se i ponovite isto na drugu stranu.

Kobra poza

Poboljšajte kapacitet pluća jačanjem grudnih i trbušnih mišića. Lezite na stomak, duboko udahnite i podignite torzo oslanjajući se na laktove. Izdahnite i vratite se u početni položaj. Trudite se da što duže ostanete u izdržaju.

Luk

 

Ova vežba se preporučuje onima koji imaju problem sa leđima, a odlično zateže grudi. Lezite na leđa, pokušajte da uhvatite članke rukama i podignite ih što više u vis izvijajući se. Dok je balans na stomaku pokušajte da u ovom položaju ostanete 30 sekundi.

Most

Ova zanimljiva vežba sa fizičkog odagnaće vam glavobolju i dobro će doći vašoj kičmi i vratu. Lezite na leđa, savijte noge u kolenu tako da pete budu što bliže guzi, a šake stavite na pod pored ušiju što bliže ramenima. Podignite stomak i probajte da gledate u pod. Ostanite tako 30 sekundi.
 

Stoj na glavi i rukama

Ovo je veoma teška vežba i budite veoma obazrive. Kleknite i stavite laktove na pod spajajući šake. Stavite teme između ruku, skupite noge i polako ih dižite u vazduh. U zavisnosti od sposobnosti budite ovako 30 sekundi do dva minuta.

Poza kamile

Ojačajte grudni koš i zategnite grudi. Kleknite spajajući noge, napravite luk unazad leđima i istegnite rebra tako da dotaknete stopala. Budite u ovom položaju 30-ak sekundi, a zatim se uspravite. Oblikujte svoje grudi i unapredite svoje zdravlje zahvaljujući jogi.

Preuzeto: Mogujatosama.rs

Tagovi:
Pročitajte još: