Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Nagrađeni dobrovoljni davaoci krvi

Nagradjeni davaoci

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u Velikoj sali Gradske kuće u Somboru upriličeno je svečano uručenje priznanja za jubilarne davaoce krvi.

Pozdravljajući prisutne i čestitajući praznik, direktorka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine prim. dr. Sanja Bogdanović zahvalila se davaocima i čestitala im Svetski dan dobrovoljnih davaoca krvi, a posebno se zahvalila onima koji su ovom prilikom dobili priznanja i istakla dobru saradnju Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i organizacije Crvenog krsta Sombor.

Po rečima jednog od nagrađenih Milana Grgurova, koji je krv dao preko 50 puta, najveći motiv za dobrovoljno davanje krvi je osećaj da činite dobro delo i nekome spašavate život:“Meni to sve deluje uzvišeno, naročito kad smo to krenuli da radimo u Crvenom Krstu gde se vidi jedna reka ljudi, jedna reka humanosti, gde svako ponaosob oseća jednu pozitivnu energiju u sebi jer su došli da urade nešto lepo“, rekao je Grgurov.

Priznanja su uručena davaocima koji su u 2020. godini ostvarili 35, 50 i 75 dobrovoljnih davanja krvi, a nagrade su, pored direktorke zavoda, uručili  počasni predsednik Crvenog krsta Sombor prim. dr Milan Zobenica, kao i Dr Dalibor Forgić član Gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Tagovi:
Pročitajte još: