fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kinder bueno kolač

kinder bueno

Sastojci:

• oko 300 g petit keksa
• 250 g tamnog eurokrema

Za krem:

• 500 ml mleka
• 1,5 puding od vanile
• 3 kašike šećera
• 250 g “mascarpone” sira
• 2 vanilin šećera
• 300 ml slatke pavlake
• 100 g prženih i mlevenih lešnika
• mleko za umakanje keksa

Za ganaš:

• 200 g čokolade za kuvanje
• 200 ml pavlake za šlag

Priprema:

Pripremite najpre krem da bi mogao da se hladi. U posudu stavite puding i šećer, pomešajte s malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. Kada mleko proključa, umešajte pripremljene sastojke i stavite da se sve zajedno kuva.

Kuvani puding ulijte u drugu posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Za to vreme na tacnu postavite obruč prečnika 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u tepsiju ako nemate obruč. Keks umačite u mleko i slažite na tacnu ili u tepsiju.

Eurokrem otopite u mikrotalasnoj i rasporedite ga preko keksa. Nastavite da umačete keks u mleko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate krem. Ohlađeni puding umutite mikserom. Dodajte “mascarpone” i vanilin šećer i sve sjedinite. Posebno umutite slatku pavlaku, ali nemojte je premutiti, već stanite s mućenjem u trenutku kada šlag ne klizi iz posude. Dodajte šlag u puding i lagano i kratko mešajte špatulom. Dodajte lešnike i nastavite da mešate dok se sastojci ne sjedine. Krem rasporedite preko keksa u obruču i stavite kolaču u frižider dok pripremate ganaš.

Za ganaš, slatku pavlaku ugrejte na srednjoj temperaturi do vrenja, prelijte njome naseckanu čokoladu za kuvanje. Mešajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim je prohladite i prelijte preko kolača. Kolač stavite u frižider (najbolje preko noći) da keks omekša, a da se ostali sastojci stegnu.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: