-->

Krambl sa breskvama

krambl sa breskvama

Sastojci:

Voćna baza:

  • 900 g breskvi, isečenih na kriške
  • 50 g kristal šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika svežeg limunovog soka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice soli

Posip:

  • 100 g univerzalnog brašna
  • 80 g ovsenih pahuljica
  • 100 g svetlosmeđeg šećera, utisnutog
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 3/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 120 g neslanog putera, veoma hladnog, isečenog na kockice
  • Sladoled od vanile za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C.

U velikoj posudi sjedinite breskve, šećer, limunov sok, vanilu, brašno, cimet i so. Dobro promešajte da se breskve oblože smesom.

U drugoj posudi pomešajte brašno, ovsene pahuljice, smeđi šećer, prašak za pecivo, so i cimet. Dodajte hladan puter i mesite prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu.

Rasporedite voćnu smesu u pripremljenu posudu, pa preko nje ravnomerno rasporedite mrvice. Pecite oko 30 minuta, dok se fil ne zapeni, a mrvice ne porumene. Proverite breskve viljuškom – treba da su mekane.

Ostavite da se krambl hladi 10-15 minuta. Poslužite dok je još topao, uz kuglu sladoleda od vanile.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: