fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Musaka sa kupusom

Musaka sa kupusom

Sastojci:

  • 1 srednja glavica kupusa
  • 350 g mlevenog mesa
  • 100 g slanine
  • 1 manji praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g šampinjona
  • 3 jaja
  • 180 g kisele pavlake
  • 150 g rendane gaude
  • 3 čena belog luka
  • Malo ulja
  • So, biber, začini po ukusu

Priprema:

Kupus očistite i sitno iseckajte. Na malo ulja u većoj šerpi kratko propržite iseckanu slaninu. 2. Dodajte na sitno iseckani praziluk, šampinjone isečene na listiće i rendanu šargarepu. Sve zajedno dinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite i dodajte začine po ukusu. Pržite dok meso ne dobije zlatno-braon boju, uz neprestano mešanje. Nakon toga, sklonite sa vatre.

U vatrostalnoj posudi, prethodno podmazanoj sa malo ulja, rasporedite polovinu prethodno iseckanog kupusa. Preko kupusa rasporedite pripremljeni fil od mesa, povrća i slanine. Prekrijte sa ostatkom kupusa.

Umutite jaja sa kiselom pavlakom i izgnječenim belim lukom. Ovom smesom prelijte musaku. 6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta.

Nakon toga, pospite površinu musake rendanom gaudom i vratite u rernu na dodatnih 10-15 minuta, ili dok se sir lepo ne zapeče.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: