fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Naš predlog za posni ručak

posni nedeljni ručak

Bistra posna supa

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 1 šolja graška
  • 1 šargarepa
  • 1 bujon od povrća
  • peršun
  • 1 kašika ulja
  • 1 peršun
  • Prstohvat bibera
  • 1 šolja posnih rezanaca

Priprema:

U jednu šerpu sipati vruću vodu, posoliti i dodati kašiku ulja. Na male kocke iseći krompir, šargarepu i peršun, pa dodati zajedno sa zamrznutim graškom u šerpu sa vrućom vodom. Nakon što se povrće skuva, dodati rezance i na sitno isečen peršun. Kada se rezanci skuvaju, posuti prstohvatom biber. Ostavite da vri još 10 minuta.

Posna sarma sa šampinjonima

Sastojci:

  • 20 listova kiselog kupusa
  • 500 g šampinjona
  • 200 g pirinča
  • pet glavica crnog luka
  • sok od paradajza
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema:

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, pa kad postane staklast, dodati šampinjone isečene na listiće. Pržiti uz povremeno mešanje. U međuvremenu obariti pirinač u slanoj ključaloj vodi, ocediti i pomešati s prženim pečurkama i lukom. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu. Pripremljenim filom premazati listove kupusa, pa zaviti sarme. Ređati ih u adekvatnu šerpu, naliti vodom i sokom od paradajza da ogreznu, pa krčkati na laganoj vatri dva sata.

Posna baunti torta

Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g posnog plazma keksa
  • 120 g margarina
  • 1 kašika kakaoa

Za kokos fil:

  • 2,5 šolje mleka
  • 2 šolje kokosa
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje griza
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike margarina

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade
  • 4 kašika ulja

Priprema:

Plazma keks dobro izblendirati. Dodati istopljeni margarin i kakao, pa lepo sjediniti. Zatim utisnuti u kalup i staviti u frižider na pola sata. U šerpi pomešati mleko i šećer i kuvati dok ne krene da vri, a zatim dodati griz i mešati dok se smesa ne zgusne. Na kraju dodati kokos, margarin i vanilu i mešati dok se svi sastojci za fil dobro ne sjedine. Sipati preko podloge od keksa i poravnati. Zatim staviti u frižider na sat vremena. Za to vreme istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko. Vratiti na još 10 minuta da se stegne.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: