Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Tokom prethodne nedelje, radnici JKP „Zelenilo“ Sombor, po nalogu Štaba za vanredne situacije, a u cilju suzbijanja virusa Kovid-19, vršili su svakodnevnu dezinfekciju dečijih igrališta na teritoriji Grada. Takođe, nastavljene su i redovne aktivnosti košenja javnih zelenih površina na više gradskih lokacija.
Usled jakog i olujnog vetra, došlo je do pada drveća na više od 4 lokacije u Somboru, te su radnici Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila, u kratkom roku sanirali posledice elementarne nepogode. U salaškim naseljima Žarkovac i Nenadić, na teritoriji Sombora i u naseljenim mestima Bezdan i Doroslovo, vršena je zamena dotrajalih sijalica. Zaposleni na poslovima mehanizacije i održavanja, vršili su uklanjanje konstrukcije starog koša u Gogama, dok su u ulici JNA u Somboru i u naseljenom mestu Stanišić, vršili popravku sprava na dečijem igralištu. Radnice zadužene za uređenje cvetnih površina, ispred zgrade Županije postavljale su zalivni sistem.
Radnici sektora „Održavanje vodovodne mreže grada“ JKP „Vodokanal“, vršili su saniranje kvarova koji su se dogodili u Lovačkoj ulici, ispred kućnog broja 5 i u Proleterskoj ulici. Prekid vodosnabdevanja je trajao do sanacije kvara, a obuhvaćeni su bili potrošači pomenute ulice od raskrsnice sa ulicom Rade Marjanca do raskrsnice sa Cetinjskom ulicom.
Radnici JKP „Prostor“ Sombor, sprovodili su poslove na dezinfekciji pijaca, te nastavili radove na gradskim grobljima.