Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Niste ih ni svesni: Pet očiglednih znakova da je vaš organizam pod velikim stresom

Napad panike

Stres je postao sastavni deo našeg života, ali to ne znači da ne možemo da se izborimo sa njim.

Iako možda niste ni svesni posledica koje stres ostavlja, one svakako postoje.

Uvek je bolje da reatgujete na vreme kada primetite određene znakove koji ukazuju da je vaš organizam pod stresom. Ovo su samo neki od njih:

1. Škrgućete zubima

Možda ćete tokom dana ili spavanja nesvesno grickati ili stiskati zube. Jedan od znakova da imate ovu naviku je bol u usnoj duplji sledećeg jutra. Takođe možete primetiti da vam zubi izgledaju kraće nego inače. Jedan od najvećih uzroka ovome je stres.

2. Previše se znojite

Ako ste stalno znojite, to bi mogla da bude posledica teskobe koju osećate.

3. Otpada vam više kose

Ako u kupatilu ili na češlju primetite više dlaka, to može biti znak skrivenog stresa. Čak i ako se u poslednje vreme nije dogodilo ništa strašno, gubitak kose dešava se obično kasnije. Dakle, možda ćete gubitak primetiti 6 do 12 nedelja nakon stresnog događaja.

4. Titra vam oko

Stres može dati neobične signale mozgu i mišićima lica. Kao posledica toga, oko može nekontrolisano da vam titra. Možda ćete primetiti pomeranje donjeg ili gornjeg kapka. To može potrajati nedeljama ili mesecima.

5. Usta su vam stalno suva

Ako ste stalno žedni, a niste jeli ništa slano, obratite pažnju na emocionalno zdravlje. Dugotrajna razdoblja stresa blokiraju pljuvačne žlezde, a kao uzrok javljaju se suva usta.

Preuzeto: objektiv.rs

Foto: Profimedia

 

Tagovi:
Pročitajte još: