Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nove besramne laži Đilasove opozicije: Najviše ih boli poraz u Beogradu

Đilas

Prošli su još jedni izbori u Srbiji na kojima je Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu, čime je potvrđena podrška naroda politici koju ova partija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić vode. S druge strane, Đilasova opozicija pretrpela je još jedan ubedljiv poraz, osvajajući duplo manje glasova od SNS.

Krivca za poraz đilasovci ni ovaj put nisu videli u sebi, antidržavnoj politici koju vode i zapanjujućem antitalentu za politiku uopšte, nego po starom običaju – u narodu. Svi su im bili krivi, od kako kažu glupog naroda koji ih ne razume do izmišljene krađe na izborima iako su svi relevantni posmatrači izjavili da su izbori protekli bez većih problema.

SNS napravio istorijski rezultat na Vračaru

Ipak, najviše ih je zaboleo poraz u srpskoj prestonici, s obzirom da su očekivali da će konačno da zasednu u fotelje u gradskim institucijama. Zbog toga su odmah posle poraza počeli sa širenjem svojih, već dobro poznatih laži i manipulacija. Tim povodom se javnosti saopštenjem obratio i Opštinski odbor SNS Vračar.

– Pošto ne mogu da shvate da ih narod neće, i jasno vidi njihove beskrupulozne političke ambicije da opet ugode samo sebi na štetu građana Srbije i Beograda, oni opet izmišljaju fantomske birače na Vračaru. Očigledno nikako ne mogu da prebole poraze, i što više ne nanose štete centralnim beogradskim opštinama gde je bivši režim u proseku vladao oko 20 godina, a na Vračaru 24 godine sve do 2016. godine – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Sada ih boli što je lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” napravila istorijski rezultat, i što je SNS osvojila skoro 11.000 glasova. I ne samo to, svake izbore od 2012. godine pa do danas SNS osvaja sve više i više glasova i pravda poverenje vračaraca.

Uhvaćeni u laži

Opštinski odbor SNS Vračar je taksativno naveo i laži u kojima su đilasovci uhvaćeni.

– Jedan od novih primera njihovih laži je što navode razne ulice, i za svaku od njih lažnu priču, kao na primer sa Ulicom Kneza Stracimira broj 39 gde navode da je prijavljeno 12 birača na gradilištu. Uvidom u birački spisak svih 12 birača na toj adresi glasa tu više od 10 godina i to su birači koji su živeli tu, i koji su u građevinskoj dozvoli na objektu. Isto tako lažni navodi i za adresu Ulica Generala Horvatovića. I tu su u pitanju isti birači kao i na prethodnim izborima. Zatim, spominju fantomske birače u Mutapovoj ulici broj 1 i broj 3. Opet laž – na toj adreci nema nijedan birač upisan.

Ponavljaju iste izmišljene priče godinama. Prošle godine su izmislili da je 25 birača prijavljeno na Novopazarsku ulicu broj 6, iako taj kućni broj ne postoji, pa je nemoguće prijaviti bilo koga na tu adresu – navodi se u saopštenju.

Vračarci pamte mahinacije đilasovaca

OO SNS Vračar dodaje i da Đilasovi opozicionari “očigledno hoće da se lažima brane od sudskih procesa i da Vračarci zaborave šta je Dragan Đilas sa njegovim ljudima poput Branimira Baneta Kuzmanovića i ekipe radio po Vračaru”.

– Podsećamo da je 2016. utvrđeno posle promene vlasti na Vračaru da ne postoji dokumentacija za 5.354,02 kvadrata poslovnog prostora na Vračaru, da su zastarela i nenaplaćena potraživanja u vrednosti od oko 5,5 miliona evra. Pritom je utvrđeno da je do 2016. godine nestalo 70 stanova rušenjem, ili pripajanjem, da ima 261 stan koji više nije u posedu Opštine Vračar. Uvidom u bazu podataka RGZ utvrđeno je da od ukupno 421 stana GO Vračar nije u mogućnosti da koristi 160 stanova, a od ovih 261 stanova 103 su sporna. Kada saberemo vrednost poslovnog prostora i nestalih stanova dolazimo do cifara od nekoliko desetina miliona evra. Plus nenaplaćena potraživanja za izdavanje poslovnog prostora od kojih je zastarelo preko 582 miliona dinara, a nenaplativo preko 187 miliona dinara. Oni pate za vremenima kada su otimali od građana Vračara – navodi se u saopštenju.

Posebno je zanimljivo to što se opoziciji na sve strane priviđaju fantomski birači, a da ih ne vide u svojim redovima. Naime, kako su naveli iz OO SNS Vračar upravo je funkcioner Đilasove liste glasao u Beogradu iako svi znaju da je iz Novog Sada.

– Kada već pričamo o fantomskim biračima, zar nije njihov visoki funkcioner SSP-a Borko Stefanović novosađanin koji glasa na Vračaru? Da li je i on fantomski birač? Sreća je da građani znaju kakvi su, da ne podležu njihovim lažima. Hvala vračarcima na podršci – navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Vračar SNS.

Tagovi:
Pročitajte još: