Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi (pet – šest listova)
- 250 g mlevenih pečenih badema
- 200 g šećera
- 150 g putera ili margarina
- 100 g bele čokolade
- 1 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g seckanih badema (za dodatnu teksturu – opciono)
Priprema:
U šerpi na srednjoj temperaturi otopite puter, pa dodajte šećer, mleko i vanilin šećer. Mešajte dok se šećer potpuno ne rastopi. Dodajte belu čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok se potpuno ne otopi i sjedini sa smesom.
U toplu smesu umešajte mlevene bademe. Po želji, možete dodati i šaku krupno seckanih badema za bogatiju teksturu.
Na prvu oblandu ravnomerno nanesite deo fila, zatim poklopite drugom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i oblande.
Na poslednju oblandu stavite nešto teško (npr. dasku i knjige) i ostavite da odstoji nekoliko sati ili najbolje preko noći, kako bi se lepo stegla. Kada se oblanda stegne, isecite je na štanglice ili kocke i uživajte.
PRIJATNO!