Ovih 7 aplikacija će vam pomoći da se izborite sa kilogramima koje ste nabacili u karantinu

Uz dobru motivaciju moguće je postići svaki cilj, zato su ove aplikacije tu da vam u tome pomognu…

Vanredno stanje je okončano, pa smo za kratko vreme počeli sve više da izlazimo napolje. I pored toga, epidemija korona virusa još uvek traje, pa bi se i dalje trebalo pridržavati propisanih mera. Posle dva meseca u izolaciji, uglavnom provedena u četiri zida, tokom kojih se mnogo manje izlazilo napolje, a ni teretane nisu radile, mnogi ljudi su ponovo poželeli da treniraju, kako bi nadoknadili propušteno i “stesali” kilograme neplanirano “nabačene” tokom karantina.

Ako želite da trenirate, ali niste sigurni kako da počnete, možda biste pomoć mogli da potražite među zanimljivim mobilnim aplikacijama za vežbanje. Aplikacije mogu biti odličan način za pronalaženje motivacije za vežbanje, bez obzira na to da li trčite, trenirate jogu ili samo želite bolje da pratite svoje aktivnosti. Ovo su neke od njih.

Shutterstock

1. Zombies, Run!

Ovo je zabavan, inovativan i interaktivan način da vas inspiriše da počnete više da trčite. Zadatak je prilično jednostavan: izađite napolje i počnite da trčite dok je aplikacija uključena. Iznenada, na vašoj virtuelnoj mapi pojaviće se gomila zombija, a na vama je da ih izbegnete!

Recenzenti kažu da ćete uz ovu aplikaciju lako zaboraviti da ste izašli na trening, jer će postati vrlo uzbudljivo dok pokušavate da izbegnete zombi apokalipsu! Prateći zvučni efekti i impresivna priča u potpunosti će vas navući.

Cena: Besplatno preuzimanje, 2 dolara preuzimanje ekspanzije sa dodatnim misijama, 18 dolara za potpuni pristup svim opcijama.

2. Streaks Workout

Ako ste tip osobe koja voli da trenira svakoga dana, ovo je aplikacija za vas. Streaks Workout je odličan jer iziskuje vežbanje i pojednostavljuje ga – neće vam trebati nikakva oprema i vežbe možete raditi bilo gde. Radeći osnovne (ali vrlo efikasne!) vežbe kao što su sklekovi, čučnjevi, trbušnjaci, podizanja kolena ili iskoraci, dobićete efektan trening tokom dana, bez da se osetite preforsirano. Ova aplikacija vam takođe može pomoći da pratite svoj napredak iz dana u dan, kako biste mogli da se osvrnete i vidite šta ste sve postigli.

Cena: 4 dolara

3. Glo – Yoga and Meditation

Joga je idealan način za vežbanje i tela i uma. Ako želite da joga postane deo vaše rutine, sigurno ćete želeti da testirate ovu aplikaciju. Ona pruža internet bazu joga video klipova za svaki način života i intenzitet vežbanja. Bez obzira da li želite da odradite jednu brzu sesiju pre posla ili želite dugu seansu meditacije pre spavanja – ova aplikacija ima sve!

Cena: Besplatno preuzimanje, 23 dolara za mesečnu pretplatu, 200 dolara za godišnje članstvo.

4. Charity Miles

Ovo je aplikacija koja vam pomaže da pratite svoje hodanje, trčanje ili vožnju biciklom – i pokazuje koliko ste novca sakupili u dobrotvorne svrhe! Količina novca koju možete zaraditi u dobrotvorne svrhe je neograničena, i ne morate trčati tačno određenu trku da biste postali donator; možete zarađivati svakog dana, jednostavnim jutarnjim trčanjem.

Cena: Besplatno

5. Achievement

Ako ste tip osobe koja smatra da razni podsticaji motivišu više od bilo čega drugog, Achievement je možda aplikacija za vas. Ova aplikacija plaća pravim novcem kada pratite svoje korake, prijavljujete hranu koju jedete ili zapisujete pređene kilometre na biciklu. Za svaku aktivnost koju prijavite, zarađujete određene bodove, a 10.000 bodova ima vrednost 10 dolara. Ne samo da će vas aplikacija naterati da vežbate više, već će i udebljati vaš novčanik!

Cena: Besplatno

6. Lose It!

Idealna aplikacija za one koji aktivno žele da smršaju. Možete jednostavno pratiti kalorije i druge parametre ishrane. Osim toga, možete zabeležiti i vežbe koje radite. Kada vidite da su podaci o ishrani i vežbanju podudarni, bolje ćete razumete područja koja možda želite da poboljšate kako biste postigli svoje ciljeve za mršavljenje. Čak i ako ne želite da mršavite, korisno je imati pred sobom evidenciju o ishrani i fizičkoj aktivnosti.

Cena: Besplatno preuzimanje, 10 dolara za premium funkcije, 40 dolara za godinu dana premium funkcija

7. Runkeeper

Koncept je jednostavan: snimite svoje aktivnosti kao što su biciklizam, trčanje, planinarenje ili hodanje. Odatle lako možete pratiti putanje vašeg kretanja i postavljati nove ciljeve u zavisnosti od toga šta želite da postignete. Želite brže da trčite? Ova aplikacija može pomoći. Želite da smršate? Naravno, samo postavite cilj i aplikacija vas može voditi do njega. Takođe možete pristupiti dodatnim izazovima koje aplikacija nudi, za dodatnu dozu motivacije!

Cena: Besplatno preuzimanje, 10, 20 ili 4o dolara za mesečnu, tromesečnu ili godišnju pretplatu.

(Telegraf.rs)