-->

Pileći vrap sa avokadom

Pileći vrap sa avokadom

Sastojci:

  • 2 tortilje (po izboru: integralne, klasične ili bezglutenske)
  • 1 pileće belo meso (oko 200 g)
  • 1 zreli avokado
  • 1 šaka zelene salate (rukola, ajzberg ili miks)
  • pola glavice malog ljubičastog luka
  • 60 g čeri paradajza
  • 4 kašike grčkog jogurta ili krem sira
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izgnječen)
  • Sok od pola limuna
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Pileće belo meso posolite, pobiberite i kratko ispecite na tiganju ili grilu (oko četiri-pet minuta sa svake strane, zavisno od debljine). Ostavite da se malo ohladi i isecite na tanke trakice. Paradajz i luk iseckajte, a avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite meso. Iseckajte ga na kriške ili izgnječite viljuškom za kremastu teksturu.

U manjoj posudi pomešajte grčki jogurt sa belim lukom i limunovim sokom. Dodajte kap maslinovog ulja za puniji ukus.

Tortilje kratko zagrejte na suvom tiganju da postanu savitljive.

Na svaku tortilju namažite jogurt sos, rasporedite piletinu, avokado, zelenu salatu, čeri i luk. Urolajte pažljivo i poslužite odmah.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: