Sastojci:
- 2 tortilje (po izboru: integralne, klasične ili bezglutenske)
- 1 pileće belo meso (oko 200 g)
- 1 zreli avokado
- 1 šaka zelene salate (rukola, ajzberg ili miks)
- pola glavice malog ljubičastog luka
- 60 g čeri paradajza
- 4 kašike grčkog jogurta ili krem sira
- 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izgnječen)
- Sok od pola limuna
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Priprema:
Pileće belo meso posolite, pobiberite i kratko ispecite na tiganju ili grilu (oko četiri-pet minuta sa svake strane, zavisno od debljine). Ostavite da se malo ohladi i isecite na tanke trakice. Paradajz i luk iseckajte, a avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite meso. Iseckajte ga na kriške ili izgnječite viljuškom za kremastu teksturu.
U manjoj posudi pomešajte grčki jogurt sa belim lukom i limunovim sokom. Dodajte kap maslinovog ulja za puniji ukus.
Tortilje kratko zagrejte na suvom tiganju da postanu savitljive.
Na svaku tortilju namažite jogurt sos, rasporedite piletinu, avokado, zelenu salatu, čeri i luk. Urolajte pažljivo i poslužite odmah.
Prijatno!