fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Politički fenomen u Novom Sadu – Od čega i od koga novosadski opozicionari brane Dinka Gruhonjića?

Dinko i protesti studenata

Na današnjem političkom skupu ispred Rektorata u Novom Sadu okupili su se opozicioni političari, profesionalni demonstranti i deo profesora sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu u cilju pružanja podrške govoru mržnje od strane Dinka Gruhonjića.

Postavlja se sasvim logično pitanje od koga i od čega okupljeni brane Dinka Gruhonjića?

U Novom Sadu se dešava jedan potpuno nezabeleženi politički fenomen gde deo opozicije i akademske zajednice podržava govor mržnje i napada studente koji se zalažu za mir i toleranciju.

Na ovaj način deo opozicije duboko zadire pre svega u autonomiju Univerziteta u Novom Sadu, dok sa druge strane direktno podržavaju skandalozne reči Dinka Gruhonjića.

Među prisutnima koji su davali podršku Dinku Gruhonjiću zbog govora mržnje bio je dugogodišnji predsednik LSV Nenad Čanak, zatim Brajan Brković iz pokreta Bravo, Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno.

Podsećamo, studenti Univerziteta u Novom Sadu su 28. marta blokirali Filozofski fakultet gde su tražili smenu profesora Dinka Gruhonjića zbog govora mržnje. Blokada je okončana nakon pregovora tokom jučerašnjeg dana između rektora Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejana Madića, prof. dr Boris Dumnića dekana Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrika Drida dekana Fakulteta sporta i fizičke kulture i studenata.

Na linku  pogledajte celokupan sporni snimak Dinka Gruhonjića.

Tagovi:
Pročitajte još: