fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predlog za nedeljni ručak

nedeljni ručak

Paradajz čorba

Sastojci:

  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 500 ml vode
  • 1 kašika brašna po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu
  • peršun

Priprema:

Na ulju propržiti kašiku brašna da porumeni. Dodati paradajz, a kada provri dodati vodu. Na kraju dodati testeninu po želji i začiniti po ukusu.

Pohovane tikvice u rerni

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 šolja prezli
  • 1/2 šolje narendanog parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica suvog origana

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh za pečenje papirom za pečenje. Tikvice narežite na štapiće debljine oko 1 cm.

U posudi, umutite jaja i mleko. U drugoj posudi, pomešajte prezle, parmezan, so, biber i origano. Umočite štapiće tikvica u smešu jaja i mleka, a zatim ih uvaljajte u prezlu. Poređajte štapiće na pleh, ostavljajući malo razmaka između njih.

Pecite u rerni 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđe.

Voćna torta sa jogurtom i keksom

Sastojci:

  • 1 kg petit keksa
  • 1 l jogurt sa 2,8%masti
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g čokolada za kuvanje
  • 500 g očišćenih višanja

Za dekoraciju:

  • 180 ml šlag krema
  • 360 ml hladnog mleka
  • 50 g rendane čokolade

Priprema:

U većoj posudi rukama izlomiti keks na sitne komade i dodati šećer u prahu. Višnje ocediti od viška soka i dodati u keks. Čokoladu za kuvanje iseckati na sitne komadiće i dodati u keks. U jedan litar jogurta dodati dva vanilin šećera. Jogurt ravnomerno preliti preko keksa i polako kašikom izmešati. Kalup za tortu premazati sa malo maslaca ili margarinom. Smesu od keksa prebaciti u posudu i lepo utisnuti.

Za dekoraciju umutiti krem šlag sa mlekom. Preko keksa ravnomerno rasporediti šlag krem i preko dekorisati rendanom čokoladom.

Gotovu tortu držati na hladnom mestu.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: