Prijatelji slave 25. rođendan: Ovo je 10 najboljih epizoda popularne serije

Za deset godina emitovanja prikazano je 236 epizoda.

Serija “Prijatelji” proslavlja ove godine 25. rođendan. Iako je zvanično završena još 2004. godine, i dalje se emituje širom sveta, a i Srbija je nedavno dobila kafić koji je opremljen po uzoru na popularnu seriju.

Tokom deset godina emitovanja, od 22. septembra 1994. do 6. maja 2004, prikazano je 236 epizoda.

“Independent” je rangirao sve epizode i ova lista je način da otkrijete kojih deset epizoda su najbolje ocenjene na tom sajtu.

10. “The One with the Morning After” (sezona 3, epizoda 16)

Na desetom mestu je epizoda koja prati raskid Rosa i Rejčel. Kada Rejčel sazna da je Ros u trenutku prekida veze spavao sa drugom devojkom, jasno stavlja do znanja da nema povratka i da je to njihov konačan raskid.

Jednostavno, gledajući ovu epizodu teško je bilo ne osetiti sve ono što je prikazano u njoj: Ljutnju Rejčel, Rosov očaj dok pokušava da popravi ono što je pokvario, tugu njih dvoje koji su iznova i iznova pokušavali da poprave stvari.

9. “The One with Frank Jr” (sezona 3, epizoda 5)

Dva elementa su ovu epizodu dovela u top 10. Prvo, Fibini pokušaji da se poveže sa polubratom i drugo, činjenica da ona shvata koliko njih dvoje malo toga imaju zajedničkog, ali se njihov odnos na kraju ispostavi kao vrlo jednostavan.

Dženifer Aniston, Ros, serija Prijatelji

Printskrin: Youtube/Favorite Videos

8. “The One Where No One’s Reday” (sezona 3, epizoda 2)

U ovoj epizodi se nije dogodilo ništa spektakularno. Ros postaje veoma besan jer se njegovi prijatelji, uključujući i devojku Rejčel, nisu na vreme spremili za važan događaj.

Monika koja je dobila poruku na sekretarici od Ričarda sada prolazi kroz pravu telefonsku noćnu moru.

Verovatno najistaknutija je bila Rejčel koja je jasno stavila do znanja Rosu da ne sme da joj podvikne, pogotovo ne pred prijateljima.

7. “The One with Barry and Mindy’s Wedding” (sezona 2, epizoda 24)

Rejčel je bila glavna deveruša na venčanju njenog bivšeg verenika Berija i njene bivše prijateljice. Imala je zaista neobičnu haljinu, a onda je na venčanju i zapevala.

Međutim, prave “zvezde” epizode su Monika i Ričard, koji su u ovoj epizodi raskinuli jer se nisu saglasili oko budućnosti i toga žele li da imaju decu.

Fibi Prijatelji

Printskrin: Youtube/PureBloodPaul

6. “The One Where Ross and Rachel… You know” (sezona 2, epizoda 15)

Nakon što su dugo bili samo prijatelji, Rosova i Rejčelina veza napreduje. U toj epizodi se Monika zaljubljuje u Ričarda.

5. “The One with the Birth” (sezona 1, epizoda 23)

Bivša Rosova supruga Kerol rodila je sina Bena i dečak će imati troje roditelja. Svađa Rosa i Suzan dovela je do toga da na kraju budu zaključani u ostavi sa Fibi koja im je na kraju pomogla da se bar malo zbliže.

Takođe, bila je 1995. godina kada je epizoda emitovana. Veoma je bila bitna za istopolne brakove.

Prijatelji, Ros Geler

Foto: Getty Images

4. “The One Where Ross Got High” (sezona 6, epizoda 9)

Epizoda u kojoj treba proslaviti Dan zahvalnosti počinje uobičajeno: Monika ne želi da prizna svojim roditeljima da ona i Čendler žive zajedno, Ros i Džoi pokušavaju da izbegnu večeru kako bi vreme proveli sa zgodnom Džanin, Džoijevom cimerkom, Rejčel pravi neobičan desert.

Ipak, najzapamćeniji je monolog Džudi Grin koja je svakog od šestoro prijatelja suočila sa sopstvenim problemima, od Monikine veze do Čendlerovog otkrića da je Ros jednom pušio marihuanu kao tinejdžer.

3. “The One with the East German Laundry Detergent” (sezona 1, epizoda 5)

Džojevi ljubavni problemi, Ružni goli muškarac, a onda su Ros i Rejčel završili u perionici veša.

Nakon što se Rejčel suočila sa nezgodom ženom koja je zauzela njenu mašinu za pranje rublja, ostavila je utisak da više nije mala razmažena tatina ćerka

Glumci, ekipa, serija Prijatelji

Foto: Profimedia/Zuma Press – News

2. “The One Hunderedth/The One With the Triplets” (sezona 5, epizoda 3)

Ovo je bila stota epizoda i obeležio ju je porođaj Fibi koja je kao surogat majka svom bratu rodila trojke. Fibi je ostavila snažan utisak i pokazala i strah i tugu i sreću.

1. “The One with the Lesbian Wedding” (sezona 2, epizoda 11)

Ovo je bio prvi put da je jedno lezbijsko venčanje prikazano u nekoj seriji. Epizoda je emitovana 1996. godine i imala je veliki značaj za taj period.

Epizodu su obležili i Džoijeva sapunica, Fibi koju je navodno zaposeo duh starice i Rejčel koja mora da nauči da živi sa činjenicom da joj se roditelji razvode.

Inače, kao poslednja na listi završila je epizoda 22 iz sedme sezone “The One with Chandel’s Dad”. Kako se ocenjuje, kroz celu seriju je porter Čendlerovog oca koji je transvestit bio problematičan.

Preueto: Telegraf.rs