Prostor otpočeo radove na “Sali za daće”

Sa početkom građevinske sezone otpočeli su radovi na višenamenskom objektu “Sala za daće” na ulasku u Veliko Pravoslavno Groblje u Somboru iz ulice Vere Gucunje. Izgradnja ovog objekta se nalazi u planovima JKP PROSTOR Sombor gotovo od samog osnivanja. Sam objekat je multifunkcionalan i sastoji se iz restorana, kuhinje, magacinskog prostora, cvećare i i kancelarije koja će imati sve funkcije koje ima i dežurni centar preduzeća u Staroj Gradskoj Kući. Po dovođenju objekta u funkciju, preduzeće će značajno podići ukupan nivo usluga koji pruža. Takođe, i građanima će na jednom mestu biti dostupne sve potrebne informacije kao i neophodne usluge iz pogrebne delatnosti i to; od sklapanja Ugovora o pravu korištenja grobnog mesta i nabavke pogrebne opreme i cvetnih aranžmana do ishodovanja svih neophodnih dokumenata vezanih za sahranu i preminulo lice kao i organizacije daća i pomena i korištenja usluge restorana.

U JKP PROSTOR s ponosom ističu,  da su svi procesi vezani za izgradnju objekta od same ideje o gradnji preko izrade idejnog i glavnog projekta do samo izvođenja radova, produkt rada stručnih službi samog preduzeća. Trenutno, radnici građevinskog sektora su po izlivanju temelja otpočeli fazu zidanja objekta. Završetak svih radova, uključujući tu i opremanje enterijera objekta, očekuje se u Septembru tekuće godine. U međuvremenu, po priključivanju svih podzemnih vodova neophodnih za rad objekta dovršiće se i asfaltiranja dela parkinga ispred groblja koje je upravo iz ovog razloga prošle godine izostavljeno, pa će građanima na raspolaganju pored dosadašnjih 55 parking mesta na raspolaganju biti i dodatnih 32 parking mesta.

Iako će objekat biti savremen usklađen sa najnovijim standardima struke, pogotovo iz domena ugostiteljstva, on se ambijentalno neće izdvajati iz jedinstvene arhitektonske celine koju čini Veliko Pravoslavno groblje i okolina, napominje direktor JKP PROSTOR Goran Nonković i nastavlja:

Ukupna površina objekta iznosi 266,55m². Na sam restoran otpada 96m² za veću salu i 24,30m² za manju što čini ukupan kapacitet od 155 sedećih mesta. Zahvaljujući mobilnim pregradnim zidovima prostor će se moći smanjivati po potrebi, odnosno biće prilagođen trenutnom broju korisnika pri čemu ostaje i mogućnost usluživanja dve odvojene grupe ljudi istovremeno.

Već sada možemo naglasiti, da će politika cena kao i i kad je reč o drugim uslugama koje pruža preduzeće, biti restriktivna, sa ambicijom da za isti ili manji novac naši građani dobiju kvaliteniju hranu i bolju uslugu. Higijena i sanitarni uslovi će podrazumevano biti na najvišem mogućem nivou.