fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Srbi podržali Lukašenka na izborima! Konferencija!

Podrđka lukašenku

Konzervativni pokret NAŠI organizovao je konferenciju za štampu na kojoj je izražena solidarnost sa Aleksandrom Lukašenkom i narodom Belorusije na dan održavanja parlamentarnih izbora u Belorusiji.

Na konferenciji za štampu govorili su Ivan Ivanović predsednik KP Naši, advokat Stevan Damnjanović, prof. dr Boris Bratina i Mirčeta Jokanović pukovnik u penziji.

Ivan Ivanović pročitao je izborna pravila u Belorusiji i istakao da se izbori odvijaju u apsolutno demokratskom procesu koji je na najvišem mogućem nivou uz učešće brojnih posmatrača iz raznih društvenih sfera. Belorusija je suverena država koja izbore održava u skladu sa svojim Ustavom i zakonom i najvišim demokratskim načelima, i koja ne dozvoljava nikakve strane uticaje koji dolaze sa zapada a koji žele da utiču na rezultat izbora, izjavio je Ivanović.

Advokat Stevan Damnjanović izjavio je da su izbori u Belorusiji na mnogo višem demokratskom nivou nego na zapadu, posebno u Americi i naveoo primer da u poslednjih 170 godina nije bilo slučaja da kandidat na predsedničkim izborima bude iz neke druge stranke osim iz Demokratske ili Republikanske partije.

Profesor dr. Boris Bratina izjavio je da Belorusija ne treba da se plaši bilo kakvih obojenih revolucija i da država vođena mudrošću predsednika Aleksandra Lukašenka neće dozvoliti nikakve pokušaje destabilizacije države.

Mirčeta Jokanović pukovnik u penziji zahvalio se predsedniku Aleksandru Lukašenku na podršci 1999. godine kada je došao u tadašnju SRJ za vreme NATO bombradovanja i poželeo je sreću narodu Belorosije na parlamentarnim izborima.

Na kraju prisutni su se slikali sa plakatom na kojem je bila precrtana zastava Beloruske opozicije i data podrška predsedniku Aleksandru Lukašenku.

 

Tagovi:
Pročitajte još: