Sastojci:
Podloga:
- 300 g mlevenog keksa
- 50 g šećera u prahu
- 20 g kakaa
- 100 g putera/maslaca
- 120 ml mleka
Fil:
- 2 banane
- 720 ml mleka
- 3 kesice šlaga
- 3 kesice pudinga sa ukusom vanile
- 80 g keksa
Ganaš:
- 150 g tamne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Dekoracija:
- 150 g tamne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Mleveni keks, kakao prah i šećer u prahu sjedinite puterom i mlekom, pa smesu oblikovati u kalupu prečnika 21 cm. Za pripremu fila je potrebno da dobro ispasirate banane, dodate hladno mleko a zatim i šlag i puding bez kuvanja. Sve umutite, pa dodate mleveni keks. Ovaj preukusni fil ide u kalup. Kvalitetnom crnom čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci prelijte vašu tortu pa je ostavite par sati u frižideru da se ohladi.
Dekoraciju za tortu pravite tako što čokoladu otopite u slatkoj pavlaci pokrijete folijom i ostavite u frižideru da se ohladi. Ohlađenu smesu umutite mikserom pa špricem za šlag ukrasite tortu.
PRIJATNO!