“Umetnost vožnje po kiši” o bezuslovnoj ljubavi psa i čoveka

Zasnovan na bestseleru pisca Garta Stajna, prevedenom na 38 jezika, film “Umetnost vožnje po kiši” je topla priča o potpuno iskrenoj ljubavi između psa i njegovog gazde, o njegovoj spremnosti da podrži svog gospodara u svakoj zamisli, da ga prati i u najluđim iskušenjima.

U filmu upoznajemo život porodice automobiliste u usponu Denija Svifta (Majlo Ventimilja) – njegovu suprugu Iv (Amanda Sajfred), njihovu ćerku Zoi (Rajan Kira Armstrong) i Denijevog najboljeg prijatelja, psa Enca. Renomirani glumac Kevin Kostner svojim glasom uverljivo tumači lik zlatnog retrivera Enca, psa filozofskih shvatanja. Ovo je srceparajuća, ali istinski komična i krajnje optimistična priča o porodici, ljubavi, lojalnosti i nadi.

Promo foto

Ako ste voleli film “Marli i ja”, upečatljiv utisak ostaviće vam i ovaj film reditelja Sajmony Kurtisa koji o filmu kaže:

– Enco je nekada u pravu, nekada greši, ali on je dobronameran pas koji želi da uči u nadi da će se u narednom životu pojaviti u telu čoveka. Jedna od stvari u kojoj sam najviše uživao vezano za ovaj film je ta što u ovom filmu imate scene koje ste mnogo puta do sada videli – rođenje deteta, stavljanje lisica na ruke, venčanje itd. – ali viđenje svega toga sa pseće strane čini ove scene veoma originalnim.

Preuzeto: republika.rs