Sastojci:
- 1 zrela, čvrsta breskva
- Maslinovo ulje
- Prstohvat soli
- Smeđi šećer
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice maslaca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašika šećera
- Sladoled od vanile (za serviranje)
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa i obložite malu vatrostalnu posudu papirom za pečenje.
Presecite breskvu na pola i izvadite košticu. Premažite je maslinovim uljem, dodajte prstohvat soli i malo cimeta. Stavite u rernu (presečenom stranom nadole) i pecite 10 minuta. U međuvremenu, pomešajte maslac, beli šećer, ostatak cimeta i ekstrakt vanile u pastu.
Izvadite breskve, okrenite ih i stavite pastu od maslac u šupljinu. Pecite još 10 do 15 minuta. Ostavite ih da se malo ohlade, pospite smeđim šećerom, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa kuglom sladoleda.
Prijatno!