-->

Pečene breskve sa sladoledom

Pečene breksve sa sladoledom

Sastojci:

  • 1 zrela, čvrsta breskva
  • Maslinovo ulje
  • Prstohvat soli
  • Smeđi šećer
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice maslaca
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašika šećera
  • Sladoled od vanile (za serviranje)

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa i obložite malu vatrostalnu posudu papirom za pečenje.

Presecite breskvu na pola i izvadite košticu. Premažite je maslinovim uljem, dodajte prstohvat soli i malo cimeta. Stavite u rernu (presečenom stranom nadole) i pecite 10 minuta. U međuvremenu, pomešajte maslac, beli šećer, ostatak cimeta i ekstrakt vanile u pastu.

Izvadite breskve, okrenite ih i stavite pastu od maslac u šupljinu. Pecite još 10 do 15 minuta. Ostavite ih da se malo ohlade, pospite smeđim šećerom, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa kuglom sladoleda.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: