Sastojci:
- 4 tikvice srednje veličine
- 200 gr seckanog paradajza
- 125 gr paradajz sosa
- 125 gr mocarela sira
- 3 kašike rendanog parmezana
- 3 kašike seckanih crnih maslina
- 1 manji crni luk
- 1-2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so i biber po želji
- svež bosiljak
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Presecite tikvice na pola i kašičicom izdubite sredinu, ali ostavite oko jedan centimetar povrća uz koru.
Tikvice posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje. Stavite ih u rernu na osam do 10 minuta dok ne omekšaju. Polovinu izdubljenih tikvica sitno iseckati i prodinstati na ulju zajedno sa seckanim crnim i belim lukom. Dinstajte oko tri do četiri minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani paradajz i paradajz sos i sve zajedno kuvajte još oko dva minuta.
Sos ravnomerno podelite na prepolovljene pečene tikvice. Na tikvice dodajte rendani sir i masline. Po želji možete dodati i malo šunke ili pršute.
Punjene tikvice vratite u rernu i kratko zapecite dok se sir ne otopi. Poslužite sa svežim bosiljkom i uživajte u savršenom prolećnom obroku.
Prijatno!