-->

Pica tikvice

Pica tikvice

Sastojci: 

  • 4 tikvice srednje veličine
  • 200 gr seckanog paradajza
  • 125 gr paradajz sosa
  • 125 gr mocarela sira
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 3 kašike seckanih crnih maslina
  • 1 manji crni luk
  • 1-2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so i biber po želji
  • svež bosiljak

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

Presecite tikvice na pola i kašičicom izdubite sredinu, ali ostavite oko jedan centimetar povrća uz koru. 

Tikvice posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje. Stavite ih u rernu na osam do 10 minuta dok ne omekšaju. Polovinu izdubljenih tikvica sitno iseckati i prodinstati  na ulju zajedno sa seckanim crnim i belim lukom. Dinstajte oko tri do četiri minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani paradajz i paradajz sos i sve zajedno kuvajte još oko dva minuta.

Sos ravnomerno podelite na prepolovljene pečene tikvice. Na tikvice dodajte rendani sir i masline. Po želji možete dodati i malo šunke ili pršute.

Punjene tikvice vratite u rernu i kratko zapecite dok se sir ne otopi. Poslužite sa svežim bosiljkom i uživajte u savršenom prolećnom obroku.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: