Sastojci:
- 4 veće paprike (crvene ili žute, mesnate)
- 3 jaja
- 200 g sitnog sira
- 100 g kulena (isečenog na kockice)
- So i biber po ukusu
- Malo maslinovog ulja (za podmazivanje pleha)
- 100 g rendanog kačkavalja (ili bilo kog tvrdog sira koji se lepo topi)
Priprema:
Operite paprike, prepolovite ih po dužini i očistite od semenki. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, sa otvorenom stranom nagore. Po želji ih možeš malo posoliti.
U činiji umutiti jaja, dodati sitni sir i seckani kulen. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Po želji možete dodati i malo seckanog peršuna ili origana za dodatni miris. Kašikom napunite svaku polovinu paprike pripremljenom smesom. Nemojte ih puniti do vrha, jer se fil tokom pečenja malo podigne.
Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite oko 20 minuta, dok se fil ne stegne. Izvadite pleh iz rerne, pospite svaku papriku rendanim kačkavaljem (možete staviti i samo list sira odozgo) i vratite u rernu još 5–10 minuta, dok se sir lepo ne istopi i ne dobije zlatnu boju.
Po želji, gotove paprike ukrasite seckanim peršunom ili mladim lukom.
Prijatno!





